Recent Blogs Posts

 1. Да, јас го почитувам образованиет

  Да, јас го почитувам образованието, и сакам моите деца да одат на училиште, но по која цена!?
  Последниве месеци во медиумите се кршат копјата околу тоа како треба да започне наставата во новата учебна година. Физичкото присуство во училиштата е придружено со премногу непознати и ризици кои една земја во развој, ...
  Kategorije
  Uncategorized
 2. ОН ЛАЈН НАСТАВА ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ?!?

  Една битна работа околу онлајн наставата од септември: истата да биде организирана како пандан на физичка настава, со следење на часови во реално време, по распоред, само наместо од училница истата децата да ја следат од дома, со можност за интеракција со наставник/професор.
  Ова треба да се нагласи при барањата за онлајн настава од септември, и подготовките да бидат во таа насока, за да не се изгуби квалитетот на наставата.
  Во спротивно, ќе се соочиме повторно
  ...
  Kategorije
  NEWS
 3. Интернет-јасновидци

  Корона вирусот не постои! Земјата е рамна! Вакцините предизвикуваат аутизам кај децата! 5G мрежите се смртоносни! Корона вирусот е создаден во тајни лаборатории, за да мораме да се вакцинираме и притоа да ни инјектираат чип со кој ќе нè контролираат! Со 5G мрежите ќе ни ги управуваат ...
  Kategorije
  Uncategorized
 4. Доста трпиме!

  ]Доста трпиме!
  “Доволно беше, доста трпиме! На глупостите им нема крај. Како започнаа од моментот на прогласување на независноста на Републиката, никако да прекинат. Никако! Само ние можеме да им ставиме крај. Сите ние граѓаните, кои сме на една страна, наспроти оние кои станаа ...
  Kategorije
  Uncategorized
 5. тачеризмот и иднината на светот

  Иако тачеризмот прими удар, не значи дека не е во можност да опстане како идеологија... Многу мал е потенцијалот за некакво вртење на светот кон меѓународната социјалистчка солидарност.Глобалната криза поради пандемијата на КОВИД-19 стави голем дел од човештвото во состојба еквивалентна на домашен притвор. Економијата е практично укината, границите се затворени, ...
  Kategorije
  NOVOSTI
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja