26. октобра 2020.

RADIOAMATERSKI INFORMATOR

PRIJATAN BORAVAK ŽELI VAM ADMINISTRACIJA SAJTA

Privacy Policy

** Правила за форумот **

Следниот текст ги содржи условите за користење на оваа страница. Вие, како нејзин член, сте обврзани да се придржувате до сите наведени правила и услови со цел нејзина непречена работа. Ние, како уредници на оваа страница, го задржуваме правото да правиме измени во правилата во секое време. Од таа причина, ве молиме, прочитајте ги правилата од време на време, за да бидете информирани за можните промени во времето. Willе се потрудиме секоја промена да биде забележлива. Во име на сите администратори, модератори и сегашни членови, ве поздравувам на Форумот „Z36AMB“. Прочитајте ги правилата за однесување и условите за регистрација. Правилата се дизајнирани да го зголемуваат квалитетот и кредибилитетот на информациите на Форумот и да одржуваат ред.

– = правила на однесување = –

1. Можете слободно да поставите какво било прашање, отворете нова „тема“. Забележете дека отворите нова тема во подфорумот на кој припаѓа.

2. Користете „Пребарување на форум“ затоа што постојат големи шанси одговорот на вашето прашање да постои некаде. Насловот на темата мора да биде во согласност со содржината на темата. Дупликат теми не се дозволени. Доколку насловот и содржината на темата не се во согласност со ова, модераторите го задржуваат правото да го променат или отстранат, без претходна најава.

3. Строго е забрането да се пишуваат објави со големи букви, освен првата буква во реченицата. Пишувањето објави со големи букви ќе се смета за викање. Пораките на форумот се напишани исклучиво на латиница. Не е дозволено да се цитира претходниот пост во целост. 4. „Двојно објавување“, односно пишување објава по објава од ист член во една тема, е забрането. Ако се сетите на нешто подоцна по објавувањето – испраќање порака, постои опција „Уреди порака“. Можете да ја користите оваа опција за да ја уредите вашата објава, за да не праќате две објави по ред. Прво ќе биде предупреден секој корисник на форумот, па доколку тој сè уште не го следи ова правило, објавата ќе се избрише и корисникот ќе биде санкциониран. 5. Ве молиме избегнувајте да пишувате објави што содржат само смешковци во професионалниот дел на форумот. Таквите објави ќе бидат избришани без предупредување. Ова не важи за делот Таверна. 6. На форумот се применуваат сите вообичаени правила на културно однесување. Дискусиите и несогласувањата се суштината на форумот, но несоодветни испади, навреди, вулгарности, закани итн. ќе заслужи одредени санкции. 7. За да може форумот да се користи подоцна како референца, вие сте обврзани да се држите до темата „тема“ во која „објавувате“, да не одите во Off Offic тема или да прескокнете на друга тема. Ако забележите дека исчезнала една ваша „објава“, голема е можноста да ја избрише модераторот кој проценил дека не ја следи темата и дека нема место таму. 8. Сите информации достапни на Форумот се во ексклузивна сопственост на z36amb-radioamatorski-forum. Ако користите информации од овој Форум на друго место, вие сте должни да го наведете изворот на податоци како референца. Секој пост го изразува само мислењето на авторот, а Управниот одбор на Форумот не е одговорен за точноста на податоците. Затоа, не пишувајте неточни информации и не верувајте слепо во прочитаното. 9. Секој строг разговор за политика, каква било форма на навреда – религиозна, расна, национална и други – е строго забранет. 10. Строго е забрането да се ставаат врски до кој било пиратски софтвер, порнографија и друга несоодветна содржина, како и да се бара истиот. Сите објави во кои е поставена ваква врска ќе бидат избришани, а членот на форумот кој ја објавил таа врска ќе биде санкциониран. 11. Големината на потписот е 400 карактери. Дозволено е да се стави една насмевка или една гиф-анимација во потписите. Потпишувањето врски на форуми, компании, претпријатија е дозволено само со дозвола на управувањето со Форумот. Дозволени се слики од 500 х 75 пиксели. Дозволено е и ставање лични врски од youtube. Забрането е да се ставаат провокативни текстови и фотографии. Секоја несоодветна содржина и комерцијална содржина без договор со администрацијата на Форумот во потписот ќе биде избришана. 12. Членовите кои не се претставуваат во делот на форумот во рок од 7 дена од денот на регистрацијата, Новите членови автоматски ќе бидат избришани. Се разбира, на сите им е дозволено повторно да се регистрираат. 13. Давањето на вашето корисничко име и лозинка на другите корисници на форумот ќе резултира со трајна забрана за пристап до форумот. Секое откривање на информации од форуми наменети само за одредени групи на луѓе ќе бидат санкционирани. 14. Поплавување (пишување објави, обично без никаква смисла, за краток временски период) што има за цел да го достигне потребниот број на објави за да постави реклами е ЗАБРАНЕТО, а таквите објави ќе бидат избришани. 15. Во случај да бидете казнети, дискусијата со тимот за модерирање и администрација преку форумот НЕ СЕ РАЗГЛЕДУВА. Доколку сте незадоволни од одлуката и од фактот дека сте казнети, поплакајте се до администраторите и модераторите преку ПМ, а не преку форумот !!! 16. Ако имате проблем или прашање во врска со форумот, контактирајте ги модераторите или администраторите кои со задоволство ќе ви помогнат.

– = правила за рекламирање = –

Комерцијално рекламирање на форум / комерцијални реклами:, Никој нема да плати за рекламирање, но тоа е корисно. За жал, мора да ви кажеме дека не го сторивме ова за да ве рекламираме бесплатно. Модераторите можат и ќе ја отстранат секоја порака или што било што е реклама на компанија, услуги, комерцијална продажба и сè што сметаат дека е реклама. Корисничко име што е име на компанија или страница исто така не е дозволено. Доколку имате потреба и желба да рекламирате, можете да контактирате со администрацијата преку приватни пораки – ПМ. Класифицирани: Наменети за членови на форумот. Комерцијалните реклами не се дозволени без претходна консултација со администраторите. Повеќе информации за рекламите можете да најдете во Политиката и упатствата за класифицирани реклами. Секоја реклама е одобрена од модераторот. Модераторите имаат право да не одобруваат реклама ако сметаат дека е комерцијална или не е во согласност со правилата за мали реклами, истите измени или отстранувања. Неопходно е да имате 20 пораки на форумот со цел некој член да има право да објави оглас за рекламирање на продажбата, додека овој услов не се однесува на набавката. 1. Сите врски што членовите ги објавуваат на Форумот, мора да бидат помеѓу соодветните ознаки КОД, или во спротивно, модераторот ќе ја избрише таквата порака. Пример: Спојлер Сите наши членови се должни: да го почитуваат мислењето на другите членови; да не навредува, провоцира или провоцира други членови; да не се повторува истата позиција во една тема за да се зголемат објавите; да не се користи CapsLock (пораките напишани со големи букви се сметаат за викање за кои нема потреба); внимателно да размислат пред да отворат нова тема на кој форум им припаѓа нивната тема; да не претерувам со употреба на смајли. да не објавувам само со смешки; да видите дали истата или слична веќе постои пред да отворите нова тема (користете ја опцијата „Барај“); да не пишувате пораки една по друга (ако сте заборавиле да напишете нешто, користете ја опцијата „Уреди“); да кодира врски при објавување музика, програми, игри; Строго е забрането да: објавувате врски до сериски броеви и пукнатини на комерцијални програми, освен ако тие врски не се во кодот, инаку користете PM; сè што е поврзано со детска порнографија (педофилија); употреба на провокативни прекари, аватари и потписи; каква било навреда врз национална, верска или расна основа; дискусии на политичка, верска или национална основа; откријте го идентитетот и личните информации на другите членови без нивна согласност, како и копирајте ја содржината на приватни пораки на форумот; повикување на законски казнива активност; спамирање на кој било дел од оваа страница; коментирање на работата на модераторот / администраторот, освен во местата предвидени за тоа; дискусија на двајца члена на тема што не ги засега другите членови (ова го прават PM, ICQ, MSN, итн.); повторно отворање на темите што веќе биле отстранети или затворени од модераторот; користете повеќе од едно корисничко име;

Обврска за тајност и заштита на личните податоци

Вашите лични податоци се безбедно сочувани од губење, уништување, фалсификување и неавторизиран пристап. Единствено авторизирани вработени имаат пристап кон овие информации. Преносот на личните податоци е заштитен со соодветни методи, така што истите нема да бидат читливи при преносот и заштитени соодветно на ризикот и природата на податоците кои се пренесуваат. Заради спречување на неовластен пристап и злоупотреба на личните податоци, ќе се преземаат сите потребни технички и организациски мерки за заштита на личните податоци.

Друго: Секој корисник на оваа страница е одговорен за содржината на објавената порака. Сопствениците и уредниците на страницата не се одговорни за содржината на пораките објавени од корисниците. Должност на сопствениците и уредниците на оваа страница е да организираат јавни дискусии и да одржуваат ред и мир на страницата; Ако на некој член му треба помош, од него / таа се бара да стави јасен наслов при отворање на темата, кој ќе биде поврзан со самиот проблем. Исто така, да го објасни неговиот проблем што е можно појасно и детално за да добиете соодветна помош. Исто така, оние што не можат да помогнат да се молат да не почитуваат глупости од типот „Јас навистина не знам“; * Сопственикот / уредникот на форумот не е должен да ги објасни причините за отстранување на пораките и го задржува правото да ги прекине сметките на корисниците кои ги прекршуваат овие правила.

Ostalo: Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj svoje poruke koju objavi. Vlasnici i urednici sajta nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave korisnici. Dužnost vlasnika i urednika ovog sajta jeste da organizuju javne diskusije i da vode računa o redu i miru na sajtu; Ukoliko nekom članu treba pomoć, moli se da prilikom otvaranja teme postavi jasan naslov koji će asocirati na sam problem. Isto tako da što jasnije i detaljnije objasni svoj problem kako bi dobio odgovarajuću pomoć. Isto tako oni koji ne mogu pomoći mole se da ne postuju gluposti tipa “ Ja stvarno neznam“; *Vlasnik/Urednik foruma nije dužan da obrazloži razloge za uklanjanje poruka i zadržava pravo da ugasi naloge korisnika koji krše navedena pravila.