Pretraga ima 13 pogodaka

od Z36AMB
Pon Mar 30, 2020 9:11 am
Forum: RASM
Tema: Радио Мрежата За Опасност - РМЗО.
Odgovora: 0
Pogledano: 22

Радио Мрежата За Опасност - РМЗО.

ОПШТ ПОВИК до сите заинтересирани радиоаматери, сите заедно, да земеме учество во активирањето на РМЗО на ден 29.03.2020 (недела) во 20:00 на фрекфенциите на репетиторот RV-7 Солунска глава, tx 145.775MHz rx 145.175MHz PL tone 123Hz. Истовремено активен е и линк преку интернет до репетиторот - EchoL...
od Z36AMB
Sub Mar 28, 2020 9:18 am
Forum: RASM
Tema: Mediumsko prestavuvanje
Odgovora: 0
Pogledano: 98

Mediumsko prestavuvanje

Радио Аматери на Телма 26 03 2020
od Z36AMB
Sub Mar 21, 2020 4:33 pm
Forum: РМЗО
Tema: Правилникот РМЗО
Odgovora: 1
Pogledano: 78

Re: Правилникот РМЗО

Членови на РМЗО - волонтери Членови во РМЗО се лица од различни образовни профили кои се занимаваат со радиотехника од лични побуди, доброволно и без паричен надомест, а притоа тоа не им е професија. По основ на положен испит и диплома, добиваат овластување - дозвола од Агенцијата за Електронски Ком...
od Z36AMB
Sub Mar 21, 2020 4:32 pm
Forum: РМЗО
Tema: Правилникот РМЗО
Odgovora: 1
Pogledano: 78

Правилникот РМЗО

на секунда да не ни текне на РМЗО. Еве уште еднаш, давам свој придонес на темата... со дополнување на веќе постоечката верзија на правилникот кој предходно го презентирав. Ви ја претставувам последната, 4 верзија од истиот. Оваа верзија од правилникот надополнува на предходната со: Видови на мрежи в...
od Z36AMB
Ned Mar 01, 2020 8:47 pm
Forum: RASM
Tema: Facebook-rasm
Odgovora: 1
Pogledano: 1286

Re: Facebook-rasm

Известување. По покана од АЕК, двете радиоаматерски здруженија беа поканети на работен состанок во АЕК вчера со јасно дефиниран дневен ред од страна на АЕК. 1. План за поставување на радио репетиторски станици на национално ниво, 2. План за поставување на радио репетиторски станици на локално ниво, ...
od Z36AMB
Pon Jan 27, 2020 1:14 pm
Forum: RASM
Tema: Facebook-rasm
Odgovora: 1
Pogledano: 1286

Facebook-rasm

Ova grupa mozete da ja najdete na sledniot link https://www.facebook.com/groups/2281860178804150/ :beer: :beer:
od Z36AMB
Sre Jan 15, 2020 4:11 pm
Forum: RASM
Tema: ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ Р-7
Odgovora: 0
Pogledano: 987

ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ Р-7

radio/dokument.pdfЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ Р-7
od Z36AMB
Pet Jan 03, 2020 8:19 pm
Forum: AEK-INFO
Tema: АЕК-ПРАВИЛНИК
Odgovora: 0
Pogledano: 1267

АЕК-ПРАВИЛНИК

Стр. 30 - Бр. 266 na sleden link
П Р А В И Л Н И К
ЗА КОРИСТЕЊЕ НА РАДИОФРЕКВЕНЦИИ ВО РАДИОАМАТЕРСКА СЛУЖБА
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/c3511 ... e26168.pdf
od Z36AMB
Ned Dec 08, 2019 3:35 pm
Forum: GENERALNA-POSTAVA
Tema: Radio Amaterski INFORMATOR
Odgovora: 0
Pogledano: 1972

Radio Amaterski INFORMATOR

Информација од одржано редовно Собрание на РАСМ На ден 07.12.2019 година, во просториите на храмот Св.Петар и Павле во Горно Лисиче, Радиоаматерската Асоцијација го одржа своето редовно Собрание. На Собранието присуствуваа 40 членови и гости. Посебна благодарност до претставниците од АЕК кои со нивн...
od Z36AMB
Pet Nov 08, 2019 5:41 pm
Forum: GENERALNA-POSTAVA
Tema: NOVITETI
Odgovora: 0
Pogledano: 2216

NOVITETI

:text-worthless: :text-worthless: :twocents-mytwocents: :text-welcomeconfetti: :violence-duel: :text-banplz: :techie-computer: :text-imsorry: :text-imnewhere: :text-search: :text-link: :text-link: :text-threadjacked: :text-lol: :techie-pressanykey: :text-google: :text-happynewyear: :text-goodpost: :...