Попишувањето ќе се спроведува преку интервјуа „лице в лице“ во домовите на граѓаните, но може и надвор – двор, тераса, веранда, пред влезовите на зградите.

Процедурата за попишување ќе трае во просек 20 минути.

Попишувањето на терен ќе се одвива според следниве препорачани мерки:

Интегралниот текст на Протоколот за превентивни мерки на Комисијата за заразни болести и на Владата може да го најдете на следниов линк: https://popis2021.stat.gov.mk/Upatstva/Covi19Protokol_mk.pdf

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You cannot copy content of this page