Да имаш Ковид е многу тажно, а лекувањето не е само 14 дена, не. Останувате слаби премногу долго!
Рекоа да не не алармираат, дека е хигиена, дека ќе не направи подобри луѓе, ама не е така. 😔 Не ја знаете тагата и ужасното чувство кога поминувате или гледате сакана болна личност и не можете да направите ништо. Ве третирале како бомба за шетање. Малкумина се ставија на твое место. Тоа е нешто што не го посакувам никому.
Во ова најтешко време разбираме кои се нашите вистински пријатели или луѓе кои навистина нè сакаат.
Секој што се борел или следел во борбата против COVID, не заслужува да биде дискриминиран. Овој вирус ги раздели семејствата, пријателите и како општество, го собира најлошото од луѓето. Да не заборавиме дека пациент со COVID-19 е човек кој често не знае ни како се договорил со вирусот и се бори за својот живот. Да бидеме сочувствителни на семејствата кои имале или имале пациент со COVID-19, да не ги третираме како чудни животни, тие се човечки суштества кои водат тешка битка за живот.
За жал некои пријатели кликаат ′′ like но не читаат до крајот затоа што треба време да го прочитаат и кога ќе видат дека е малку долго, се враќаат.
COVID-19 е многу инвазивен, тивок и смртоносен, дури и откако ќе заврши третманот, ние сме слаби. Тоа е многу долг процес на закрепнување.
Решив да ја споделам оваа порака за поддршка за оние кои се бореа, се бореа и продолжуваат да се борат, за оние кои нè учат како да живееме секој ден како да е најдобриот ден во животот!
Ве молиме, во чест на член на семејството, или пријател кој починал, кој се опоравил, или дури и оние кои продолжуваат да се борат со COVID-19, копирајте и залепете ( да го споделите) овој текст на вашата страница.
Па ќе знам кој чита. Ве молам, некако ′′ направено ′′ за да можете заедно да ја видите моќта на единството!
За сите оние кои изгубиле некого, или се во битката против COVID-19, прегратки и сила за сите и нивните семејства.
Бог да ги благослови сите!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You cannot copy content of this page