Adminisrator™

 1. Откриће мреже - Зима 2030

  [COLOR=#000000]Зима 2030, јаке снежне падавине и хладноћа захватили су целу Немачку. Фотонапонски упао снег, ветротурбине угашене због олује, електране на угаљ не постоје, снабдевање гасом слаби. Мотори за сагоревање, грејачи за шпорет, отворени камини, моторне тестере, дувачи снега итд. су забрањени.
  На аутопутевима километри загушења електричних возила која су преко ноћи остала без струје. Погођене су ...
  Kategorije
  Uncategorized
 2. Колку ли бргу времето поминува!

  30.07.2021. Толку висок репродукциски број Rt, толку високо забрзување на дневните бројки, не сме виделе уште од ланското попуштање на мерките по Рамазан бајрам, односно Св. Кирил и Методиј. Делта сојот има толку висока преносливост, потпомогната од целосно либерализираните мерки и свадбите, што ни досегашната прележаност и вакцинираност многу не помагаат.
  Точно како по ред на возење, дури и еден ден порано, денеска излегуваме од
  ...
  Kategorije
  Uncategorized
 3. Започнуваме нова ера на соработката

  За интегриран и поврзан регион како европска вредност. Денеска во Скопје се одржува Економскиот форум за регионална соработка, со претставници на преку 350 компании од Албанија, Србија и Северна Македонија и уште стотина претставници на стопанските комори и на деловните заедници од Западен Балкан и регионот.

  Нашата политичка волја, на претседателот Вучиќ, на премиерот Рама и мојата, е израз на максималната посветеност да ги обезбедиме сите услови што зависат од Владите на
  ...
  Kategorije
  NEWS
 4. КАТАСТРОФАЛН � ПОТОПЉЕЊЕ У ЕВРОПИ

  ОДГОВОР ДОБРОВОЉАЦА РАДИОАФИЦИОНАТА
  У НЕМАЧКОЈ, БЕЛГИЈИ И ХОЛАНДИЈИ.
  АКТИВИРАН ЈЕ ЕВРОПСКИ МЕХАНИЗАМ ЗА ЗАШТИТУ ЦИВИЛА

  Регион 1 Координатор за ванредне комуникације Међународне радио-аматерске уније (IARU) Грег Мосоп, Г0ДУБ, пренео је да су волонтерски навијачи одговорили на широко распрострањене и катастрофалне поплаве у Немачкој, Белгији и Холандији.

  Поплава, изазвана невиђеном бујичном кишом, однела је више од 120 живота. Још стотине више нема.
  ...
  Kategorije
  Uncategorized
 5. Професорот Дејан Трајковски со чекуваното од вирусот

  ]24.07.2021. Веќе долго време ефективниот репродукциски број Rt стои над единица и дневните броеви на нови случаи забрзуваат со растот (на дијаграмот на втората слика). Покрај стандардните Тетово и Скопје, од вчера избувна и во Куманово, а полека се загреваат и Гостивар, Охрид, Прилеп и Струмица.
  Ваков раст немавме минатото лето, но да не заборавиме, сега го имаме Делта сојот!
  Продолжува и растот на стапката на позитивни тестови, јасен
  ...
  Kategorije
  Uncategorized
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja