Adminisrator™

 1. Започнуваме нова ера на соработката

  За интегриран и поврзан регион како европска вредност. Денеска во Скопје се одржува Економскиот форум за регионална соработка, со претставници на преку 350 компании од Албанија, Србија и Северна Македонија и уште стотина претставници на стопанските комори и на деловните заедници од Западен Балкан и регионот.

  Нашата политичка волја, на претседателот Вучиќ, на премиерот Рама и мојата, е израз на максималната посветеност да ги обезбедиме сите услови што зависат од Владите на
  ...
  Kategorije
  NEWS
 2. КАТАСТРОФАЛН � ПОТОПЉЕЊЕ У ЕВРОПИ

  ОДГОВОР ДОБРОВОЉАЦА РАДИОАФИЦИОНАТА
  У НЕМАЧКОЈ, БЕЛГИЈИ И ХОЛАНДИЈИ.
  АКТИВИРАН ЈЕ ЕВРОПСКИ МЕХАНИЗАМ ЗА ЗАШТИТУ ЦИВИЛА

  Регион 1 Координатор за ванредне комуникације Међународне радио-аматерске уније (IARU) Грег Мосоп, Г0ДУБ, пренео је да су волонтерски навијачи одговорили на широко распрострањене и катастрофалне поплаве у Немачкој, Белгији и Холандији.

  Поплава, изазвана невиђеном бујичном кишом, однела је више од 120 живота. Још стотине више нема.
  ...
  Kategorije
  Uncategorized