NOVOSTI

Blogeraj

 1. Докажувањето на сопствената теза и мислење за вакцините стана поважно човекот

  Докажувањето на сопствената теза и мислење за вакцините стана поважно од човечкиот живот. Престанете со напади, потценувања и ситење на оние кои имаат спротивен став. Никој никогаш не сменил став поради коментар на Фејсбук.
  Во моментов, во сиот овој наплив на информации,
  ...
  Kategorije
  NOVOSTI , KOLUMNI
 2. Како да си го одржиме менталното здравје по пандемијата

  Кога се соочуваме со промени и предизвици, една од нашите најсилни карактеристики е способноста за приспособување.
  Помина подолг период откога пандемијата започна да го менува начинот на којшто функционира светот. Се затворија голем број бизниси, различно се однесуваме во угостителските објекти и културните центри, училишната ...
  Kategorije
  NOVOSTI
 3. ШТО ИМ ПРАВИМЕ НА ДЕЦАТА И НА НАСТАВНИЦИТЕ?

  „Се запрашал ли некој во оваа држава што им правиме на децата и на наставниот кадар? Какви последици ќе има ова и врз процесот на настава и она што мене особено како психолог ме засега врз менталното здравје на децата и на наставниците? “
  Во прилог прочитајте го во целост ...
  Kategorije
  NOVOSTI
 4. тачеризмот и иднината на светот

  Иако тачеризмот прими удар, не значи дека не е во можност да опстане како идеологија... Многу мал е потенцијалот за некакво вртење на светот кон меѓународната социјалистчка солидарност.Глобалната криза поради пандемијата на КОВИД-19 стави голем дел од човештвото во состојба еквивалентна на домашен притвор. Економијата е практично укината, границите се затворени, ...
  Kategorije
  NOVOSTI