NEWS

 1. Стартуваат новите мерки 16.08.2021

  Стартуваат новите мерки – невакцинираните граѓани од денеска не можат да влегуваат во кафеани и на настани
  ...
  Kategorije
  NEWS , VESTI-KORONA
 2. Започнуваме нова ера на соработката

  За интегриран и поврзан регион како европска вредност. Денеска во Скопје се одржува Економскиот форум за регионална соработка, со претставници на преку 350 компании од Албанија, Србија и Северна Македонија и уште стотина претставници на стопанските комори и на деловните заедници од Западен Балкан и регионот.

  Нашата политичка волја, на претседателот Вучиќ, на премиерот Рама и мојата, е израз на максималната посветеност да ги обезбедиме сите услови што зависат од Владите на
  ...
  Kategorije
  NEWS
 3. Xumanosta so dela јовица спаси 15-годишно девојче без знаци на живот

  ЈОВИЦА СПАСИ 15-ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ БЕЗ ЗНАЦИ НА ЖИВОТ ВО САРАНДА  Болничарот Јовица Ѓоргиев, вработен во Итната медицинска помош во Скопје, во текот
  ...
  Kategorije
  NEWS
 4. ОН ЛАЈН НАСТАВА ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ?!?

  Една битна работа околу онлајн наставата од септември: истата да биде организирана како пандан на физичка настава, со следење на часови во реално време, по распоред, само наместо од училница истата децата да ја следат од дома, со можност за интеракција со наставник/професор.
  Ова треба да се нагласи при барањата за онлајн настава од септември, и подготовките да бидат во таа насока, за да не се изгуби квалитетот на наставата.
  Во спротивно, ќе се соочиме повторно
  ...
  Kategorije
  NEWS