Преспанското езеро исчезнува пред нашите очи. Нивото на водата е драматично повлечено, како резултат на намалените врнежи, климатските промени, лошите аграрни практики, нарушениот баланс. Трите земји кои го делат езерото се мобилизирани, но досегашната слаба и речиси непостоечка размена на податоци и информации внесува загриженост за иднината. ДОМА, преку размислувања од Македонија, Албанија и Грција, го вклучува црвениот аларм. Новинар: Мартин Пушевски Снимател: Сашо Доковски Монтажа: Борче Крстевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ne možete da kopirate sodržina na ovaa stranica žastitena od prezemanje na informacija Adminisrator™