Category: BEZBEDNOST VESTI

Предадена донација од возила и опрема во вредност од над 660.000 евра за Граничната полиција од германското Сојузно министерство за внатрешни работи

„Ми причинува особено задоволство што денеска заедно со амбасадорката на Сојузна Република Германија Н.Е. Анке Холштајн  присуствуваме  на  свеченото примопредавање…

Влијанието на Интернетот врз младите во процесот на градење на безбедносна култура – закани и ризици

Современата безбедност е комплексно прашање. Современиот безбедносен концепт мора да биде флексибилен и насочен кон дефинирањето на ризиците и заканите…

Полиција предупредува дека Ковид-19 придонесува за радикализација на младите

Пандемијата на коронавирусот и социјалната изолација придонесуваат за „ужасна ситуација“ што ги прави младите луѓе поранливи на радикализација, предупреди денеска…

Ne možete da kopirate sodržina na ovaa stranica žastitena od prezemanje na informacija Adminisrator™