Регисрација

 1. Форумот е наменет за сите радиоаматери, како и за оние кои имаат намера да станат такви во блиска иднина.
 2. Корисничкото име е нужно ваш аматерски знак за радио повик. Само ако немате свој знак за повик, тогаш можете слободно да го изберете вашето корисничко име.
 3. При регистрација, задолжително треба да ги внесете потребните информации: датум на раѓање, локација, класа АРО и адреса за е-пошта, кои остануваат тајни и достапни само за администраторот на форумот
 4. Ако не ги внесете сите потребни информации, прво ќе бидете известени, а потоа вашата корисничка сметка ќе биде избришана по 7 дена. Можете да ги промените вашите информации преку опциите во вашиот профил што ќе ви бидат достапни по успешното регистрирање. Тие се во делот „Информации за профилот на форумот“.
 5. Првиот пост на форумот мора да биде кратка презентација во делот на форумот „Нови членови“, каде што ќе напишете неколку зборови за себе, а членовите ќе ве поздрават. Исто така, ве молиме, напишете како дознавте за форумот (преку пребарувач, пријател или нешто друго).
 6. Аватарот (слика на профилот, икона покрај вашиот прекар) е опционален. Аватарот не смее да биде навредлив по ниту една основа, ниту пак политичка содржина. Модераторите и администраторите ја задржуваат дискрецијата за да го отстранат аватарот што го сметаат за несоодветен.
  Максималните димензии на аватарот се 180×180 пиксели.
 7. По успешна презентација, ќе станете полноправен член на форумот и ќе добиете целосен пристап до форумот. Во случај да имате било каква двосмисленост или проблем, контактирајте со еден од модераторите на премиерот.
  За да не „збрка“ некој со пораките што ги оставивте и за да го искористите целосно форумот, мора да се регистрирате и да изберете корисничко име и лозинка.

Учеството на форумот е бесплатно и ви овозможува:

 • Да постави нова тема за дискусија
 • Да учествува во постоечки дискусии
 • За уредување / уредување на вашите пораки
 • Да добивате известувања по е-пошта кога некој одговара на вашата дискусија и темите што ги идентификувавте
 • Да испраќате лични пораки до другите корисници на форумот
 • За да внесете настани што се важни за вас во календарот
 • За да поставите список на „пријатели“ за да можете брзо да видите кои од вашите пријатели моментално се присутни на Интернет
  Покрај името и лозинката, потребно е да ја внесете и адресата за е-пошта. Со внесување адреса за е-пошта
  нема да бидете „отворени“ за спам бидејќи можете да ја скриете адресата до
  е оној кој ви испраќа порака преку овој форум во никој случај не може да открие. (До
  проверете го ова, можете да испратите порака до друг корисник на форумот.) Администраторот може
  побарајте последниот дел од регистрацијата да ви биде испратен по е-пошта, за да се осигурате дека е
  вашата е-пошта е валидна и е во функција.
  Ако сте на возраст под 13 години, администраторот може да побара од вашиот родител или старател да се согласат
  дека можете да учествувате на форумот пред тој да ви овозможи да се регистрирате.

Повеќе информации за ова ќе ви бидат достапни за време на притисни регистрацијата.

Ne možete da kopirate sodržina na ovaa stranica žastitena od prezemanje na informacija Adminisrator™