Adminisrator™

Објавена e новата корона мапа на Европската Унија.

Rate this Entry
Објавена e новата корона мапа на Европската Унија.

Има големи промени на мапата објавена од Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ECDC). Темноцрвената боја што ја означува најтешката епидемиолошка состојба ја има дел од Шпанија, дел од Холандија и Кипар. Во „црвените“ региони се наоѓаат Португалија, нешто повеќе од половина од Шпанија, Ирска, Луксембург, третина од Холандија, остатокот од Грција, дел од Данска и Малта. Сега скоро цела Франција, со исклучок на двете централни покраини, е портокалова, како и околу една четвртина од Италија. Повеќе од половина од Грција и поголемиот дел од Данска, како и помалите делови на Шведска и Финска, се портокалови. Од соседите во најлоша положба е Грција. Таму дневно има и над 3.500 заразени со коронавирусот.
Kategorije
Uncategorized

Comments